Përdorni celularin në tualet?/ Zbuloni sëmundjen që mund të merrni

Përdorni celularin në tualet?/ Zbuloni sëmundjen që mund të merrni

0
SHPËRNDAJE

Përdorni celularin në tualet?/ Zbuloni sëmundjen që mund të merrni

Në shoqërinë tonë teknologjike të obsesionuar, nuk është për t’u habitur që njerëzit po përdorin telefonat e tyre kudo, madje edhe kur shkojnë në banjo. Në fakt, një studim i kryer në vitin 2016 zbuloi se 41 përqind e Australianëve përdorin telefonin e tyre në tualet, ndërsa një nga Sony zbuloi se kjo shifër ishte afër 75 përqind për amerikanët. Ndërkohë që mund të duket si një multitasking i zgjuar, një mjek thotë se ju jeni duke rrezikuar shëndetin tuaj duke marrë pajisjen tuaj me ju kudo që të shkoni.

“Ka grimca të ujit dhe ajrit që mbajnë në rrudha të vogla të telefonit,” i tha SBS Anchita Karmakar. ‘Dhe mbulimet e telefonit dhe rastet zakonisht bëhen prej gome, e cila është një terren i ngrohtë dhe i rehatshëm për bakteret.’ Kjo baktere përfshin salmonelën. Ju jeni gjithashtu në rrezik për përhapjen e viruseve si gastro dhe staph, të cilat mund të transmetohen lehtësisht nga sipërfaqet e ngurta si telefoni juaj./CityNews

Burimi: citynews.al