Vera dhe librat! Nuk do ta besoni se cili është libri i...

Vera dhe librat! Nuk do ta besoni se cili është libri i preferuar i shqiptarëve

0
SHPËRNDAJE

Vera dhe librat! Nuk do ta besoni se cili është libri i preferuar i shqiptarëve

Pavarësisht kohërave që kanë kaluar, Letërsia e vjetër vazhdon të qëndrojë kryelartë mbi Letërsinë moderne.

Përmes faqes Backforward24 dhe përdoruesve të saj, u arrit të krijohej një hartë me librat më të pëlqyer në shtete të ndryshme të botës, dhe rezultati ishte surprizues.

Në krye qëndronin ende shkrimtarët e vjetër, si Leon Tolstoi Margaret Atwood, Marjane Satrapi etj.

E ndërsa në Shqipëri, ashtu siç pritej, shkrimtari më i preferuar ishte Ismail Kadare dhe romani i tij “Gjenerali i Ushtrisë së Vdekur”.

Harta e Librave

Anglia “ Krenari dhe Paragjykim” të Janë Austen
Spanja “Hija e Erës” nga Carlos Ruiz Zafon
Irani “Persepolis” të Marjane Satrapi
Irlanda “Uliksin” të James Joice
Amerika? Ajo “Të vrasësh Zogun Përqeshës” të Harper Lee
Kanadaja ka“ Ana Flokëkuqja” nga L.M Montgomery,
“Gjenerali i Ushtrisë së Vdekur” nga Ismail Kadare/CityNews

Burimi: citynews.al