Merrni hollues gjaku? Evitoni këto ushqime

Merrni hollues gjaku? Evitoni këto ushqime

0
SHPËRNDAJE

Blerina Bombaj, dietologe

Gjatë një trajtimi me hollues gjaku (warfarine, coumadine), duhet bërë​ kujdes i veçantë me ushqimet që përmbajnë vitaminë K me shumicë, pasi kjo e fundit, mund të pengojë veprimtarinë e tyre. Ushqime që përmbajnë sasi të mëdha të vitaminës K janë:

 • Spinaq
 • Lakër jeshile
 • Pazi
 • Qepë e njomë
 • Majdanoz
 • Lakër Brukseli
 • Brokoli
 • Lakër
 • Shparg

Ushqimet që përmbajnë më pak vitaminë K janë:

 • Domatet
 •  Specat
 • Karotat
 • Lulelakra
 • Kungulli
 • Patatet
 • Sallata jeshile – iceberg

Ushqime të tjera që duhet të evitoni nëse merrni hollues gjaku

 • Alkooli: eliminojeni ose konsumojeni rrallë dhe në doza të vogla.
 • Lëngu i qitros: është mirë të evitohet.
 • Çaji jeshil: konkurron me varfarinën kështu që duhet evituar
 • Lëngu i thanave: mund të rrisë rrezikun për hemoragji.

Burimi: shendeti.com.al