Mënyrat e të ngrënit që ju ndihmojnë të kontrolloni peshën

Mënyrat e të ngrënit që ju ndihmojnë të kontrolloni peshën

0
SHPËRNDAJE

Blerina Bombaj, dietologe

1. Hani ngadalë dhe bluani ushqimin mirë.
2. Hani së bashku me dikë tjetër, bisedat ndihmojnë në uljen e procesit të të ngrënit.
3. Prisni ushqimin në copëza të vogla.
4. Mos bëni asgjë tjetër gjatë të ngrënit, si p.sh., te shihni televizor.
5. Relaksohuni dhe shijoni ushqimin.
6. Hani vetëm në oraret e përcaktuara për të ngrënë.
7. Hani vetëm deri sa te kënaqni stomakun, jo ta pëllcisni atë.
8. Shpërndajini kaloritë gjatë ditës, duke ngrënë më pak, por më shpesh./ http://shendeti.com.al/

Burimi: shendeti.com.al