Pse meshkujt e kanë hundën më të madhe se femrat?!

Pse meshkujt e kanë hundën më të madhe se femrat?!

0
SHPËRNDAJE

Përshtati në shqip për gazetën “Shëndet+”: Daniela Bardhi

Hunda e njeriut mund të ketë forma dhe madhësi të ndryshme, por një karakteristikë është universale, hunda e meshkujve është më e madhe se e femrave.

Hulumtimi i ri i kryer në Universitetin Ioëa, SHBA, u konstatua se hunda e meshkujve është mesatarisht 10% më e madhe se ajo e femrave. Shkencëtarët supozojnë se ndryshimi në madhësinë e hundës ndodh si rezultat i dallimeve gjinore dhe meshkujve iu rriten më shumë indet e muskujve në hundë. Hulumtuesit thanë se dallimi në madhësinë e hundës midis femrave e meshkujve fillonte rreth moshës 11 vjeçare. Fiziologjikisht mashkullit fillon t’i zhvillohet më shumë masa muskulare, ndërsa femrave ajo yndyrore. Prandaj meshkujt kanë hundë më të madhe se femrat. / www.shendeti.com.al / Burimi: healthdigezt.

Burimi: shendeti.com.al