Ky është shteti që ekzekuton më shumë njerëz

Ky është shteti që ekzekuton më shumë njerëz

0
SHPËRNDAJE


 


Numri i ekzekutimeve të kryera nga vende të botës ka zbuluar një hartë të re trishtuese.


Ndërsa prerja brutale në masë e kokave të 47 personave vazhdon të dominojë titujt dhe të zemërojë kundërshtarët e dënimit kapital rreth botës, por mund të jetë befasuese për dikë që mbretëria saudite nuk është në krye të listës. 


Me më shumë se 1,000 ekzekutime të organizuara nga shteti vetëm në 2014, Kina ekzekuton me vdekje pothuajse katër herë më shumë njerëz çdo vit sesa rivali i tij më i afërt, Irani.


Në vendin e tretë është Arabia Saudite me mbi 90 ekzekutime e pasuar nga Iraku me mbi 61 dhe SHBA me 35.

Burimi: kohajone.com