29 punët që duhet të shmangni në qoftë se urreni stresin

29 punët që duhet të shmangni në qoftë se urreni stresin

0
SHPËRNDAJE
Në qoftë se ju jeni lloji i personit i cili lulëzon nën presion, këto punë mund të jetë e përkryer për ju, por nëse nuk duroni dot presion gjatë punës suaj, atëherë nëse e gjeni veten në një prej kategorive të më poshtme të profesioneve, duhet ti bëni mirë llogaritëse nëse do qëndroni apo do largoheni.


Duke përdorur të dhëna nga (ONET), një Departamentit amerikan i të dhënave të Punës paraqet të detajuar një përfundim për sa i përket vendeve të punës ku ka stres. Janë 29 profesione që ju duhet të shmangin në qoftë se jeni të vërtetë nuk më pëlqen stresi.


ONET cakton një “stres tolerancë” me rezultat nga (0-100) – i cili mat se sa shpesh punëtorët duhet të pranojnë kritikën dhe merren efektivisht me stres të lartë në punë. Këtu janë punë që kanë fituar një stres vlerësimi të tolerancës nga 94 % ose më lartë. Nëse ju jeni lloji i personit i cili lulëzon nën presion ose mund të qëndrojmë i qetë dhe i mbledhur në situata të stresit të lartë, këto punë mund të jenë të përkryera për ju. Nëse ju jeni tipi që nuk duroni, ju mund të dëshironi për të shmangur ato, duke mos i zgjedhur.


 


Urologlist


Polic, zjarrfikës, dhe punonjës i ambulancës


Asistentë Infermier


Operatorët Telefonik


Infermierët e kujdesit akut


Kërcimtar


Gjinekolog


Kirurg


Pilot dhe inxhinierë të fluturimit


Analist dhe spiker lajmesh


Infermierët e kujdesit në klinikë


Punonjësit socialë të kujdesit shëndetësor


Detektivët e policisë


Infermierët e avancuar për psikiatrinë


Piktor


Ekzekutivë


Dizenjator


Administratorë të arsimit (parashkollor dhe qendra të kujdesit për fëmijët)


Mbikëqyrësit të parë të policisë dhe detektiv


Mjek i përgjithshëm


Këshilltarët e shëndetit mendor


Pilotë


Oficerët e shërbimit të provës dhe specialistë


Burimi: Independent.co.uk


Përshtati: Redjon Shtylla

Burimi: kohajone.com